Pleasen of kiezen?

Pleasen of kiezen?

𝐏𝐥𝐞𝐚𝐬𝐞𝐧 𝐨𝐟 𝐤𝐢𝐞𝐳𝐞𝐧
“Ike is geen directie-assistent die er is om de directie te pleasen. Wat mij betreft houd je deze eigenschap, het houdt ons als directie scherp.” Bij die laatste zin kijkt hij mijn richting op. Ik luister naar zijn speech op mijn afscheidsfeestje. Ik realiseer mij dat dit het meest positieve is wat hij tegen mij kan zeggen vandaag. Ik schiet in de lach, hij heeft nog gelijk ook! Ik kies niet voor pleasen.

𝐖𝐞𝐫𝐤𝐞𝐧 𝐯𝐨́𝐨́𝐫 𝐨𝐟 𝐰𝐞𝐫𝐤𝐞𝐧 𝐦𝐞́𝐭❓
Het was een moeizame samenwerking. Het lukte mij niet om mét hem te werken. Zoals ik dat met leiders hiervoor gedaan heb. Hij was vooral een manager, iemand die een assistent wilde die vóór hem werkte. Daar ging het al mis: onze interpretatie van samenwerken. Ik werkte er 1 jaar. Waarvan met hem de laatste drie maanden. Een kwartaal was was genoeg voor mij en ik vermoed ook voor hem.

𝐃𝐞𝐮𝐠𝐝𝐳𝐚𝐦𝐞 𝐥𝐞𝐢𝐝𝐞𝐫
Met mijn dienst “Deugdzaam leiderschap op de islamitische school” als master deugdenbegeleider, please ik ook de directie niet. Ik ondersteun de directie heel graag en soms betekent dat dat ik iets adviseer dat helpend is voor de organisatie maar niet direct helpend voor de directeur persoonlijk. Een deugdzame leider kan daar tegen die herkent hierin mijn rechtvaardigheid, betrokkenheid, verantwoordelijkheid, eerlijkheid, samenwerking en bovenal mijn kracht.

𝐓𝐫𝐨𝐭𝐬
Ik ben er trots op dat ik als management assistent mijzelf ben gebleven, integer en betrouwbaar. En daar waar ik met een leidinggevende werkte waarbij we niet dezelfde waarden deelden, heb ik mijn ontslag ingediend. Met alle consequenties van dien voor mijzelf en mijn gezin. Deze vastberadenheid heeft mij uiteindelijk ook geleid naar de ontwikkeling van het traject deugdzaam leiderschap.

Als begeleider van “Deugdzaam leiderschap op de islamitische school” ondersteun de directie graag, maar pleasen is toch weer een ander tak van sport. Daar ben er eigenlijk nooit goed in geweest. Eerlijk waar. Ik kan je ook voorspellen dat daar niet mijn kracht zal liggen in de toekomst: pleasen is freezen voor mij.

Wil je verandering in je organisatie? Dan start de verandering bij jouw persoonlijke leiderschap.

Hoe denk jij erover?

Ike Amanatkhan

Reacties zijn gesloten.