De impact van kwalitatieve keuzes op jouw zijn

De impact van kwalitatieve keuzes op jouw zijn

Ik sta voor een beslissing die mijn hart sneller doet kloppen.

Het is zo’n keuze waar je even bij stilstaat, een beetje aarzelt. Maar tegelijkertijd weet je dat het potentieel heeft om iets buitengewoons voort te brengen. Het is een keuze die je voelt dat je moet maken.

Onlangs lanceerde ik een campagne met als doel islamitische schooldirecteuren samen te brengen en hun een basistraining in deugdzaam leiderschap aan te bieden.

Dit initiatief komt voort uit zes maanden van toewijding en investering in een businesscoachingtraject. Hoewel het misschien niet uniek lijkt, is het voor mij persoonlijk wel een grote stap: ook het nemen van risico’s hoort nu eenmaal bij ondernemen.

Ik ben oprecht geïnteresseerd in de bereidheid van islamitische schooldirecteuren om open te staan voor eenheid en openheid. Uit gesprekken met hen is gebleken dat ze allemaal tegen vergelijkbare uitdagingen aanlopen op de werkvloer. Ze ervaren grenzen in hun leiderschap.

Een team dat ik begeleid heb bij het implementeren van deugdzaam leiderschap op school, kwam na één jaar tot het inzicht dat niet de docenten, maar zijzelf als MT de training in deugdzaam leiderschap eerst nodig hadden! Dit besef was zeer waardevol en had die tijd ook nodig gehad. Daarna ging het heel snel met deze school. Zij zijn nu zelfstandig met de tools die ze aangereikt gekregen hebben, met een interne kernteam bezig deugdzaam leiderschap op de hele school uit te dragen en te implementeren! Alhamdulillah.

Natuurlijk is het makkelijk om geen keuze te maken, om gewoon te blijven waar je bent en af te wachten. Maar dat voelt niet juist als je weet dat er actie nodig is voor de volgende generatie. Waarom zou ik niet alle scholen benaderen en streven naar eenheid? Op die manier kan ik uiteindelijk veel meer docenten en leerlingen bereiken. En dat is precies wat ik voor ogen heb: het herleven van karaktervorming. We moeten het gedrag opnieuw onder de loep nemen, want dát is het grootste probleem waar alle directeuren op de werkvloer mee kampen. Laten we bondgenoten zijn in plaats van concurrenten en elkaar helpen.

Ook jij staat dagelijks voor keuzes in je leven en werk. Je kunt blijven wachten tot er iets vanzelf verandert, maar diep van binnen weet je dat je actie moet ondernemen. Het is tijd om te onderzoeken welke koers je wilt varen, voor jezelf, je docenten en je leerlingen.

De kwaliteit van je leven hangt af van de kwaliteit van jouw keuzes. Dat is soms uitdagend, vooral als het om iets nieuws gaat en je niet zeker weet wat het je zal brengen. En soms weet je niet wat je zoekt, omdat het antwoord voor je neus ligt en je het gewoon (nog) niet ziet.

Maar juist daarom is het belangrijk om te onderzoeken.

Op 22 en 29 mei 2024 geef ik de basistraining “Deugdzaam Leiderschap”: Magie van taal, Leermomenten, Grenzen stellen, Zingeving, Zelfontplooiing  en Voldoening”, voor schooldirecteuren van islamitische scholen.

Wil je erbij zijn en samen met ons onderzoeken welke keuzes je kunt maken? Klik dan op deze link voor meer informatie en om je aan te melden.

In Shaa Allah tot dan!

Ter info: de rode draad in de trainingen van Hayat counseling & coaching is de emotionele- en spirituele ontwikkeling.

Reacties zijn gesloten.