Deemoedig leven: meester van emoties, welzijn ontdekken!

Deemoedig leven: meester van emoties, welzijn ontdekken!

We hebben allemaal onze eigen manieren om pijnlijke emoties te verzachten: afleiding zoeken, positief denken, ontkennen, enzovoort. Als je neigt naar het vermijden van emotionele pijn, deel ik graag een interessant inzicht met jou.

In het verleden hebben we geleerd om trucjes te gebruiken om met moeilijke situaties om te gaan, maar dat kost veel energie, voorkomt dat we de boodschap van emoties begrijpen en slaat ze op in ons lichaam zonder ze op te lossen.

In plaats van onprettige gevoelens te ontwijken, stel ik voor om ze simpelweg te doorvoelen en te ondergaan. Dit is deemoed. Als je deze emoties niet langer als vijanden bestrijdt, zul je merken dat je ze aankunt. Ze zijn niet prettig, maar je zult ontdekken dat je gewoon blijft ademen en dat zelfs de meest intense emoties na verloop van tijd verdwijnen.

Het zijn bezoekers, geen kostgangers. Ze komen, blijven een tijdje en vertrekken weer. Jij bent sterk genoeg om ze te accepteren als een deel van jezelf en het leven. Het is een waardevolle vaardigheid, want je zult nog vaak intense emotionele reacties hebben op dingen in het leven.

Als je een pijnlijke emotie ervaart, probeer dan het volgende:

  1. Voel hoe de emotie je overvalt.
  2. Registreer je lichamelijke reactie.
  3. Handel niet, onderdruk niet, geef geen waarde aan gedachten erover.
  4. Laat de emotie toe en adem erdoorheen.
  5. Observeer of de emotie krachtiger wordt of afzwakt.
  6. Handel, indien nodig, vanuit een rustig punt.

Dit proces signaleert aan je lichaam dat er geen levensbedreigende situatie is, waardoor de lichamelijke reactie afneemt en de emotie op natuurlijke wijze verdwijnt.

Ik hoop dat je deze benadering waardevol vindt, vooral in momenten van emotionele uitdagingen.

In mijn zoektocht naar wijsheid en innerlijke leiding vertrouw ik op de GuluQ-Kaarten als mijn geheime bondgenoot. Voordat ik een beslissing neem, raadpleeg ik een kaart en ervaar ik begeleiding. De betekenisvolle zin die oplicht, lijkt haast op maat gemaakt voor mijn situatie en wijst me de juiste weg. Ontdek de mystieke kracht van de GuluQ-Kaarten en laat je leiden door de Eigenschappen van Allah jouw pad naar welzijn en inzicht.

​​​​​​​

Reacties zijn gesloten.