“Zie je kind…(her)ken jezelf!”, basistraining Deugdenproject TM (tweedaagse training)

“Zie je kind…(her)ken jezelf!”, basistraining Deugdenproject TM (tweedaagse training)

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 30/10/2021 - 13/11/2021
Hele dag

Categorieën


De training is gebaseerd op de 5 strategieën van het Deugdenproject TM. Zowel geschikt voor ouders als  professionals die met kinderen werken.

Inhoud cursus
Hoe maak je kinderen weerbaar? Hoe help je je kind zelfvertrouwen te ontwikkelen? Hoe leer je je kind fouten te herstellen? Hoe leer je je kind te reflecteren op zijn gedrag? Hoe stimuleer je de talenten van je kinderen? Hoe help je je kind bij morele afwegingen? Hoe ga je als ouder om met probleemgedrag?
In de training vind je antwoorden op al deze vragen!

Enkele uitgangspunten van de cursus:
Kinderen hebben allemaal een uniek karakter. Het gedrag komt voort uit hun karaktereigenschappen. Deze karaktereigenschappen ontwikkelen zich door de opvoeding en omgeving.

Ondersteun karaktervorming door deugden te benoemen
In de cursus leer je hoe je je kind ‘betrapt’ op een deugd, zodat hij begrijpt wat het is en wat het inhoudt. Zo wordt jouw kind meer bewust van zijn eigenschappen. Hij zal een eigenschap een volgende keer op een ander leermoment gemakkelijker inzetten.

Herken leermomenten
Je wordt uitgenodigd om na te denken over hoe je deugden kunt inzetten naar jezelf en naar elkaar toe. Je leert reflecteren op elkaars deugden en niet op iemand persoonlijk. Zo werk je aan een positief zelfbeeld en goed ontwikkelde sociale, communicatieve en emotionele vaardigheden. Daar profiteert iedereen ervan.

Opzet training
De training: “Zie je kind …(her)ken jezelf!” bestaat uit 2 dagen (totaal 12 uur)  van 10.00 tot 16.30 uur. De opzet is duidelijk en praktisch en bijzonder geschikt voor mensen die geïnteresseerd zijn in bewust opvoeden en karakterstimulering.

Vooropleiding
Vooropleiding is niet van belang. Wat wel van belang is, is dat je bewust wil opvoeden.

Investering training
Jouw investering  € 250,00 inclusief koffie/thee versnaperingen exclusief lunch en boeken. Het bedrag mag in 2 delen betaald worden.

Locatie: Amsterdam, adres wordt nog bekend gemaakt.

Interesse? Meld je alvast aan!

 

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *