Concurrentie en overvloed

Concurrentie en overvloed

“Ik hoop niet dat je denkt dat ik een concurrent van je ben…”
En toen stopte ik met luisteren. Een deel van mij voelde zich gekrenkt bij het horen van deze woorden.

Ik geloof in eenheid en overvloed. Er is genoeg voor iedereen in deze universum, dat is ook de reden dat deze dame zich veilig voelt om aan mij alle vragen te stellen die zij nodig heeft om verder te komen. Echt contact maak je nu eenmaal op deugdenniveau. Ze kent mij niet, ik spreek haar voor de eerste keer aan de telefoon. Dat biedt troost.

Ik ben weer in staat om verder te luisteren.
“….Ik heb de opleidingen x gedaan en wil ook graag doen wat jij zo een beetje doet en ben al begonnen met een ondernemingsplan.”
Nou zie ik haar eerlijkheid. Dat was de reden van al haar nieuwsgierige vragen vooraf en als afsluiting voorzichtig haar angst van concurrentie uitspreken omdat ze bang is dat ik haar dan niet verder zal helpen. Voor een nieuwe cliënte merkte ik al dat haar vragen anders waren.

Dan vertel ik haar hoe ik over concurrentie en overvloed denk. Ze is erg opgelucht. Ik vertel haar dat ze mij ook na dit gesprek mag benaderen voor zaken waar ze tegen aanloopt en dat ik net als nu altijd eerlijke antwoorden geef en hoop dat het haar zal inspireren om haar droom te verwezenlijken. Want er is genoeg voor iedereen, ook voor haar. En mensen zoals zij die hun creativiteit willen inzetten in het welzijn van gezinnen en kinderen is hard nodig! Dat kan ik alleen maar ondersteunen.

“Tof om je te leren kennen, mooie persoonlijkheid. Maashaa Allah. Deugdzaam.” Stuurt ze mij in een whatsapp bericht na.

Alhamdulillah.  De ander helpen “oprijzen” is voor mij zo vanzelfsprekend, ook voor jou?

#deugdzaamleiderschap#deugden#samenzelfdoen#ibs#islam

Reacties zijn gesloten.